Landskapsfoto X3 - Båttur till Stockholms ytterskärgård

Upplev solnedgången över skärgårdens yttersta kobbar och bli en bättre landskapsfotograf

Följ med till skärgårdens yttersta kobbar för att fotografera det karga landskapet som är unikt för stockholms skärgård. Båten tar oss ut genom mellanskärgården bort från de större öarna tills vi befinner oss långt ute på havet, stora öar övegår till kobbar och skär med lysande gul lav.


Workshop

Kursen består av 3 tillfällen, ett teoretiskt pass via zoom där vi lär oss mer om landskapsfotografi, teknik och utrustning inför vår resa till ytterskärgården. Detta följs upp av vårt praktiska pass ute på ön för att en tid senare återsamlas via zoom för avslut och feedback.


På ön

Vi inleder tiden på ön med en workshop i spännande miljö under ledning av fotograf och reseledare Jonathan Stenvall, vi lär vi oss mer om landskapsfotografi och fotografering i skärgårdsmiljö. Innan solen börjar gå ner avnjuter vi fika och medtagen middag innan det bästa kvällsljuset infaller och vi fotograferar intensivt. När solen gått ned fortsätter vi fotografera i den ''blå timmen'' innan vi blir upphämtade av vår båt som tar oss tillbaka till fastlandet.


Båtfärden

Båten kommer hämta och lämna oss norr om norrtälje, båtföraren jobbar med leverans och båttaxiverksamhet i norra skärgården och är har bra koll på dess öar och skär. Båten tar totalt 9 passagerare och sittplatser finns både inomhus och ute på däck. Båtturen tar ca 45 minuter enkel resa.


Väder

Båten går säkert i de allra flesta väder men om vågorna är för stora och vinden för stark kommer rutten läggas om av säkerhetsskäl, detta kommer göras i samråd med båtföraren. Vårt mål är att ändå ta oss långt ut i skärgården men utan att ta några risker.

Workshopen innehåller bland annat: • Upplev Stockholms ytterskärgård i liten grupp
 • 3 träffar där vi utvecklar vår landskapsfotografering 
 • Workshop på en ö i Stockholms ytterskärgård  
 • Solnedgång och blå timmen över skärgårdens yttersta kobbar
 • Teori och feedback 
 • Tips, trix och feedback från professionell
  fotograf

Schema*:


Måndag 7e Oktober:

 • Samling kl 19:00 digitalt via zoom för genomgång inför workshopen samt teoripass.  


Lördag den 12e Oktober:

 • Samling kl 14:00 i furusund utanför norrtälje norr om Stockholm, där väntar vår båt som tar oss ut i skärgården till vår ö. Vi är tillbaka innan 20:00 


Feedback och analys

 • Några veckor efter samlas vi igen via zoom för en feedback-session, inbjudan med datum kommer bestämmas senare. 


*Schemat kan komma att ändras med kort varsel beroende på väder och andra oförutsägbara händelser.
Praktisk info


Kursledare: Jonathan Stenvall/N


Plats: På distans via zoom och Furusund. 


Datum: 7/10 och 12/10  2024


Förkunskaper: En fördel om du har grundläggande exponeringskunskaper (bländare, slutare och ISO). Kontakta kursledaren om du har frågor!


Utrustning: Digital systemkamera med stativ. 


Antal deltagare: Min 6 - Max 8


Pris: 2590 SEK


Detta ingår: 

 • Teoripass, praktik och bildfeedback under 3 träffar  
 • Guidning och handledning på ön
 • Båttur till Stockholms ytterskärgård 
 • Hösten i stockholms skärgård 

Detta ingår inte: 

 • Försäkringar 
 • Kostnader av personlig karaktär 
 • Transport till Furusund (Samåkning kan arrangeras)

Boka nedan

OBS -När du klickat''Boka här''och''köp''hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@nordiskafotokurser.se vid problem.


Du kan dela upp din betalning, kontakta oss för mera information.


Genom att boka accpeterar du Nordiska fotokursers bokningspolicy och villkor, läs hela avtalet nedan

Kurs/Resevillkor 


Villkor för din bokning 


Du som deltagare/kund på en resa eller workshop ansvarar själv för ta med dig kamerautrustning samt kläder utefter väderförutsättningar. Nordiska fotokurser ansvarar inte för eventuella skador på kamerautrustning eller övriga egendomar då detta ska täckas av ditt försäkringsbolag. Som kund/deltagare ansvarar också för att vara i rätt tid på angiven plats under resans start samt hållpunkter.  


Det är ditt ansvar som deltagare/kund att kontrollera att din transport överensstämmer med resans/workshopens start och slut. Reseförsäkring ingår inte i Nordiska fotokursers resor utan det är kunden/deltagarens ansvar att erhålla giltig reseförsäkring. 


Bindande Avtal


Avtalet blir bindande för parterna efter genomförd betalning av anmälningsavgift.


Betalningsvilkor


Arrangören tar ut en anmälningsavgift om 20 % av arrangemangets pris vid fotoresor, för kortare kurser eller workshops som sträcker sig över max 3 dagar betalas hela summan vid bokning. Delbetalningsmöjligheter finns på utvalda arrangemang.  Anmälningsavgiften ska betalas mot faktura inom 30 dagar efter bokning. Resterande del av resans pris ska betalas mot faktura senast två månader före avresa. Vid bokning av resa nära inpå avresa ska hela resans pris betalas i samband med anmälan.Avbokning (Fotoresor/kurser som sträcker sig över 2 nätter eller längre)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 6 månader innan avresa återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift 


Vid avbokning senare än 6 månader, men tidigare än 91 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela resans pris.


Vid avbokning senare än 91 dagar, men tidigare än 61 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 80 % av hela resans pris.


Vid avbokning 60 dagar före avresa eller senare debiteras full kostnad för resan.


Avbokning (Fotoresor/kurser 1-2 dagar eller kortare)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 2 månader innan start återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 2 månader men tidigare än 31 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela kursens pris.


Vid avbokning 30 dagar före kursstart eller senare debiteras full kostnad för arrangemanget.Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd. 
Rätt att ställa in resa vid för få bokningar


För varje arrangemang/resa/workshop sätts ett minimumantal på deltagare för att resan ska kunna genomföras. Minimumantalet för varje enskild resa framgår i resebeskrivningen. Nordiska fotokurser har rätt att ställa in arrangemanget/resan om deltagarna inte uppnår minimumantalet. Kunden erhåller du full återbetalning av resans pris.


Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.Inställd resa av övriga anledningar


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in resa, om resan inte kan genomföras på grund av annan orsak utanför arrangörens kontroll, t.ex. akut sjukdom hos reseledare/guide. Resenär som bokat resa har därvid rätt till återbetalning av det som betalats. Arrangören ansvarar inte för eventuella inköp som resenär gjort med anledning av resan, t.ex. bokade flygbiljetter. Resenär rekommenderas därför att alltid boka avbokningsbar flygbiljett eller avbokningsskydd.


Hälsa


Kunden/deltagaren ansvarar för att va vid tillräcklig god kondition och hälsa för att kunna delta i arrangemangets olika delar vilket t.e.x kan innefatta vandringar i krävande terräng. Hur krävande varje enskild resa är framgår i resebeskrivningen.