Ovanliga orkideer och röda klippor på Väddö


I Roslagens famn skiljt från fastlandet av en smal kanal ligger Väddö, en av landets största öar och ett sommarparadis med röda granitklippor, kalkrika skogar och idyllisk kulturmark. Under ett försommardygn upptäcker vi trolska skogar, kala klippor färgade av röd granit och en gömd pärla där den ovanliga orkidén Guckusko växer i stora mängder. Vi avslutar med lunch och gemensam bildvisning på vårt boende på en mysig gård på södra Väddö.


Workshop 

Under vår tid på ön kommer vi lära oss mer om både macro och landskapsfotografi genom teori och praktiska övningar i fält. Vårt fokus kommer att ligga på individuell utveckling och hur du kan ta din fotografering till nästa nivå. Under söndagen kommer du få hjälp och stöd med bildredigering samt tips och trix i Adobe Photoshop och Lightroom. Vi kommer avsluta vårt tid tillsammans med en gemensam bildgenomgång och feedbacksession.


Väddö

Ön Väddö är en av Sveriges största öar och ligger ca 1.5 timmar norr om Stockholm, ön har en oskyddad kustlinje mot Ålands hav som har formats av naturens krafter. Här finner vi också den spektakulära ''Ålands'' graniten som färgar kustremsan rödaktig. Vårt boende ligger på Salnö på södra delen av ön.


Guckusko

Den ovanliga orkidén Guckusko har i detta område ett av landets största bestånd och vi kommer med hög sannolikhet få se och fotografera orkidén som skiljer sig mycket från landets andra orkidéer. Vi kommer få lära oss olika kreativa tekniker för att fånga den ståtliga växten på bild.

Workshopen innehåller bland annat: 


 • Väddös smultronställen
 • Den ovanliga Orkideen Guckosko i stora mängder
 • Workshop där du får lära dig mer om landskapsfotografering
 • Väddös röda granitklippor
 • Gyllene timmen och blå timmen
 • Utnyttja kvällsljuset i dina bilder
 • Bildsamtal och feedback
 • Tips, trix och feedback från professionell
  fotograf

Praktisk info:


Boende och mat: Vi bor på en idyllisk gård nära ålands hav där vi får full logi med tillgång till konferensrum.


Tillgänglighet och deltagares fysik: Vi kommer röra oss på skogsstigar, grusvägar och på klippor intill havet. Vi kommer inte gå långa distanser men terrängen kan bitvis vara något krävande.


Datum:


8-9 juni


Pris: 3595 (inkl moms)


Antal deltagare: Min 6 - Max 8


Detta ingår:

 • Boende 1 natt i delat dubbelrum eller enkelrum till en extra kostnad (mejla för mer info)
 • Alla måltider + lättare fika 
 • Teorigenomgångar, praktiska fotosessioner, bildsamtal och feedback  


Ingår inte:

Resa till Väddö och till våra fotoplatser, samåkning kan ordnas vid mån av plats

Upplägg / Schema*:


Lördag 8/6:

 • 14:00 Samling och intro på boendet 
 • 15:00 färd till trollskogen och Guckuskon
 • 18:30 Middag på gården
 • 20:00 Fotosession vid havet i skymning


Söndag 9/6 :

 • 04:00 Gryningsfotografering vid havet
 • 07:00 Vila och frukost
 • 09:00 Redigering, gemensam bilddiskussion och feedback
 • 12:00 Lunch 
 • 13:00 Bildgenomgång, feedback och avslut
 • 14:00 hemfärd


*Schemat kan komma att ändras med kort varsel beroende på väder och andra oförutsägbara händelser.

Boka nedan

OBS -När du klickat''Boka här''och''köp''hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@nordiskafotokurser.se vid problem.


Vill du betala av din resa / workshop på faktura, kontakta oss. 


Genom att boka accpeterar du Nordiska fotokursers bokningspolicy och villkor, läs hela avtalet nedan

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

DINA RÄTTIGHETER Standardinformationsformulär: De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Nordiska fotokurser kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Nordiska fotokurser, enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.


Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Resevillkor 


Villkor för din bokning 


Du som deltagare/kund på en resa eller workshop ansvarar själv för ta med dig kamerautrustning samt kläder utefter väderförutsättningar. Nordiska fotokurser ansvarar inte för eventuella skador på kamerautrustning eller övriga egendomar då detta ska täckas av ditt försäkringsbolag. Som kund/deltagare ansvarar också för att vara i rätt tid på angiven plats under resans start samt hållpunkter.  


Det är ditt ansvar som deltagare/kund att kontrollera att din transport överensstämmer med resans/workshopens start och slut. Reseförsäkring ingår inte i Nordiska fotokursers resor utan det är kunden/deltagarens ansvar att erhålla giltig reseförsäkring. 


Bindande Avtal


Avtalet blir bindande för parterna efter genomförd betalning av anmälningsavgift.


Betalningsvilkor


Arrangören tar ut en anmälningsavgift om 20 % av arrangemangets pris vid fotoresor, för kortare kurser eller workshops som sträcker sig över max 3 dagar betalas hela summan vid bokning. Delbetalningsmöjligheter finns på utvalda arrangemang.  Anmälningsavgiften ska betalas mot faktura inom 30 dagar efter bokning. Resterande del av resans pris ska betalas mot faktura senast två månader före avresa. Vid bokning av resa nära inpå avresa ska hela resans pris betalas i samband med anmälan.


Vid hård väder eller oförutsägbara händelser 


Om hårt väder eller andra oförutsägbara händelser leder till att båten inte kan ta sig till Gotska sandön kommer resan att flyttas fram och du som deltagare får möjlighet att boka om till framtida tillfällen (höst/vår). Du har inte rätt att kräva inbetald reseavgift tillbaka. Avbokning (Fotoresor / workshop som sträcker sig över 2 nätter eller längre)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 6 månader innan avresa återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift 


Vid avbokning senare än 6 månader, men tidigare än 91 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela resans pris.


Vid avbokning senare än 91 dagar, men tidigare än 61 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 80 % av hela resans pris.


Vid avbokning 60 dagar före avresa eller senare debiteras full kostnad för resan.


Avbokning (Fotoresor / workshop 1-2 dagar eller kortare)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 2 månader innan start återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 2 månader men tidigare än 31 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela kursens pris.


Vid avbokning 30 dagar före kursstart eller senare debiteras full kostnad för arrangemanget.Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd. 
Rätt att ställa in resa vid för få bokningar


För varje arrangemang/resa/workshop sätts ett minimumantal på deltagare för att resan ska kunna genomföras. Minimumantalet för varje enskild resa framgår i resebeskrivningen. Nordiska fotokurser har rätt att ställa in arrangemanget/resan om deltagarna inte uppnår minimumantalet. Kunden erhåller du full återbetalning av resans pris.


Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.Inställd resa av övriga anledningar


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in resa, om resan inte kan genomföras på grund av annan orsak utanför arrangörens kontroll, t.ex. akut sjukdom hos reseledare/guide. Resenär som bokat resa har därvid rätt till återbetalning av det som betalats. Arrangören ansvarar inte för eventuella inköp som resenär gjort med anledning av resan, t.ex. bokade flygbiljetter. Resenär rekommenderas därför att alltid boka avbokningsbar flygbiljett eller avbokningsskydd.


Hälsa


Kunden/deltagaren ansvarar för att va vid tillräcklig god kondition och hälsa för att kunna delta i arrangemangets olika delar vilket t.e.x kan innefatta vandringar i krävande terräng. Hur krävande varje enskild resa är framgår i resebeskrivningen.