- Jag har fotograferat djur och natur i rätt många år och tänkte att jag med kursen skulle få lite ny fotoinspiration. Det har jag verkligen fått med råge både under teoripass och fältövningar. Dessutom har Jonathan lärt mig nya metoder och knep för ICM och macro, som var nya områden för mig.- Anders Andersson

Jag har varit med på denna kurs som just är avslutad och jag är väldigt nöjd. Har fått massor med tips för att lyckas bättre med fotograferingen framöver. Det jag tycker var väldigt positivt och lärorikt var bildanalysen, där vi efter varje praktiskövning lämnat in 3 bilder var och sedan diskuterat bilderna tillsammans. Jonathan är duktig på se till alla får hjälp och tips under de praktiska delarna i kursen. Kan rekommendera kursen.


- Tomas Asplund

Naturfoto X7 - Utveckla din kreativitet över 7 tillfällen

- 21 timmar av naturfotografi över 7 tillfällen med vernissage

Under 5 veckor, 7 tillfällen och vårt alldeles egna vernissage dyker vi ner i naturfotograferingens värld. Genom teori, praktiska tillfällen ute i naturen samt feedback och bilddiskussion får du möjlighet att ta din naturfotografering till nästa nivå.


Kursen innehåller bland annat: 


 • Hantera och utnyttja ljus
 • Kreativ naturfotografering
 • Dubbelexponeringar
 • Flera praktiska tillfällen ute i naturen i Stockholms trakten
 • Fotografera djur och fåglar
 • ICM - Abstrakta naturbiler
 • Bildduskussion, feedback och analys
 • Efterbehandling
 • Tips, trix och feedback från professionell
  fotograf

Naturfoto X7 - Utveckla din kreativitet över 7 tillfällen


Under 5 veckor och 7 tillfällen + ett eget vernissage dyker vi ner i naturfotograferingens värld. Genom teori, praktiska tillfällen ute i naturen samt feedback och bilddiskussion får du möjlighet att ta din naturfotografering till nästa nivå.


Kursens mål är att du ska bli inspirerad och utmanad i din fotografering, du kommer få lära dig mer om olika tekniker inom naturfotografi och hur du använder dem i praktiken. Du kommer få lära dig att skapa bilder med känsla och utmanas av fotografiska uppgifter mellan träffarna.


Kursen passar dig som har fotograferat tidigare och har grundläggande exponeringskunskaper men vill utvecklas och ta din fotografering vidare.


Teori

Under teorin samlas vi i vår konferenslokal i Sundbyberg. Där kommer vi ha föreläsningar, bilddiskussioner och fotoutmaningar. På teorin kommer du få fördjupa dig inom olika delar av naturfotografering och lära dig flera nya tekniker och tillvägagångssätt som inspirerar och utvecklar dig som fotograf.


Praktik

Under våra praktiska tillfällen får du chans att testa våra nyvunna kunskaper från teorin i fält. Alla praktiska tillfällen kommer äga rum på en naturskön plats i Stockholmstrakten tillgänglig med kollektivtrafik eller samåkning.


Avslut och Vernissage

För att avsluta kursen kommer våra bästa bilder att ställas ut på Gröna stugan intill Lötsjön i Sundbyberg där vi kommer ha ett gemensamt vernissage.


Jonathan Stenvall/N

Fotograf och kurs/reseledare

Jonathan har sedan 16 års ålder haft egna kurser och föreläsningar runt om i Norden och driver sedan 2021 Fotokurser Stockholm och Nordiska fotokurser. Han är meriterad fotograf och utbildad vandringsguide i Nepal samt ambassadör för kameramärket OM-system.


Jonathanstenvall.com

Praktisk info


Plats: Våra teoretiska pass hålls på Sundbybergs stadsmuseum 10 minuters promenad från Sundbybergs station. Våra praktiska pass kommer hållas i Stockholmstrakten tillgängligt med kollektivtrafik eller samåkning.


Kurstillfällen: 7+vernissage


Datum:


 • Onsdag 11/9 18:00-21:00Teori och intro/ Sundbyberg
 • Lördag 14/9 09:00-12:00 Praktik/ Stockholms trakten
 • Onsdag 18/9 18:00-21:00 Teori/ Sundbyberg
 • Söndag 22/9 16:00-19:00 praktik/ Stockholms trakten
 • Onsdag 25/9 18:00-21:00 Teori/ Sundbyberg
 • Söndag 6/10 09:00-12:00 Praktik/ Stockholms trakten
 • Tisdag 8/10 18:00-21:00 Teori och avslut/ Sundbyberg
 • Torsdag 14/11 Vernissage, Gröna stugan Sundbyberg


Förkunskaper: Grundläggande kunskaper om exponering


Kursledare:Jonathan Stenvall/N


Utrustning: Digitalkamera med objektiv


Antal deltagare: Min 6 - Max 12


Fysisk ansträngning: Våra praktiska pass kommer innebära kortare promenader på bitvis ojämn terräng, hör av dig till oss om du är osäker eller har funderingar kring tillgängligheten. 


Pris: 4495 SEK


Ingår i priset:


 • 21 timmar av naturfotografi
 • Teori, praktik och bilddiskussion
 • 3 praktiska tillfällen i fält
 • 4 teoripass i konferenslokal
 • Utskrift på fotoposter och deltagande på samlingsutställning
 • Fotografisk handledning och feedback från professionell
  fotograf


Ingår inte:


Transport, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär


Betalning: Faktura, bankgiro, Swish eller kort

Boka nedan

OBS -När du klickat''Boka här''och''köp''hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@nordiskafotokurser.se vid problem.


Kontakta oss om du vill delbetala din kurs.


Genom att boka accpeterar du Nordiska fotokursers bokningspolicy och villkor, läs hela avtalet nedan

Kurs/Resevillkor 


Villkor för din bokning 


Du som deltagare/kund på en resa eller workshop ansvarar själv för ta med dig kamerautrustning samt kläder utefter väderförutsättningar. Nordiska fotokurser ansvarar inte för eventuella skador på kamerautrustning eller övriga egendomar då detta ska täckas av ditt försäkringsbolag. Som kund/deltagare ansvarar också för att vara i rätt tid på angiven plats under resans start samt hållpunkter.  


Det är ditt ansvar som deltagare/kund att kontrollera att din transport överensstämmer med resans/workshopens start och slut. Reseförsäkring ingår inte i Nordiska fotokursers resor utan det är kunden/deltagarens ansvar att erhålla giltig reseförsäkring. 


Bindande Avtal


Avtalet blir bindande för parterna efter genomförd betalning av anmälningsavgift.


Betalningsvilkor


Arrangören tar ut en anmälningsavgift om 20 % av arrangemangets pris vid fotoresor, för kortare kurser eller workshops som sträcker sig över max 3 dagar betalas hela summan vid bokning. Delbetalningsmöjligheter finns på utvalda arrangemang.  Anmälningsavgiften ska betalas mot faktura inom 30 dagar efter bokning. Resterande del av resans pris ska betalas mot faktura senast två månader före avresa. Vid bokning av resa nära inpå avresa ska hela resans pris betalas i samband med anmälan.


Avbokning (Fotoresor/kurser som sträcker sig över 2 nätter eller längre)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 6 månader innan avresa återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift 


Vid avbokning senare än 6 månader, men tidigare än 91 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela resans pris.


Vid avbokning senare än 91 dagar, men tidigare än 61 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 80 % av hela resans pris.


Vid avbokning 60 dagar före avresa eller senare debiteras full kostnad för resan.


Avbokning (Fotoresor/kurser 1-2 dagar eller kortare)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 2 månader innan start återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 2 månader men tidigare än 31 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela kursens pris.


Vid avbokning 30 dagar före kursstart eller senare debiteras full kostnad för arrangemanget.Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd. 
Rätt att ställa in resa vid för få bokningar


För varje arrangemang/resa/workshop sätts ett minimumantal på deltagare för att resan ska kunna genomföras. Minimumantalet för varje enskild resa framgår i resebeskrivningen. Nordiska fotokurser har rätt att ställa in arrangemanget/resan om deltagarna inte uppnår minimumantalet. Kunden erhåller du full återbetalning av resans pris.


Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.Inställd resa av övriga anledningar


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in resa, om resan inte kan genomföras på grund av annan orsak utanför arrangörens kontroll, t.ex. akut sjukdom hos reseledare/guide. Resenär som bokat resa har därvid rätt till återbetalning av det som betalats. Arrangören ansvarar inte för eventuella inköp som resenär gjort med anledning av resan, t.ex. bokade flygbiljetter. Resenär rekommenderas därför att alltid boka avbokningsbar flygbiljett eller avbokningsskydd.


Hälsa


Kunden/deltagaren ansvarar för att va vid tillräcklig god kondition och hälsa för att kunna delta i arrangemangets olika delar vilket t.e.x kan innefatta vandringar i krävande terräng. Hur krävande varje enskild resa är framgår i resebeskrivningen.