Kreativ fotohelg på Väddö - Inspiration, fotografi, bildsamtal


Följ med på en helg i vacker skärgårdsmiljö där fotografering och utveckling tillsammans med likasinnade ligger i fokus - det perfekta sättet att starta fotohösten 2024 på.


Kreativ workshop 

Temat för helgen kretsar kring kreativitet och att fånga naturen på ''nya'' sätt. Fotograferingen kommer utgå från inspirationföreläsningar och teoripass i vår konferenslokal på en mysig gård där vi kommer lära oss ett antal tekniker som skapar bilder som sticker ut. Vi kommer utforska hur vi skapar bilder utifrån känsla och hur vi kan bryta mot ''fotograferingens klassiska regler'' för att uppnå stämningsfulla resultat. 


Väddö

I Roslagens famn skiljt från fastlandet av en smal kanal ligger Väddö, en av landets största öar och hem till röda granitklippor, kalkrika skogar och idyllisk kulturmark. Jonathan som leder workshopen har bott delar av sitt liv på Väddö med omnejd och har god lokalkännedom om traktens bästa fotoplatser. Du kan förvänta dig dramatiska kustlandskap, trollskog, brusande vågor och öppet hav bara 1.5 timme norr om Stockholm. Workshopen innehåller bland annat: 


 • Röda klippor och trollskog
 • Teori, inspiration och bildsamtal
 • ICM och multiexponering 
 • ''Kreativ'' naturfotografering
 • Full logi på mysig gård vid havet
 • Nattfotografi och måla med ljus 
 • Feedback och teori från kursledaren

Praktisk info:


Boende och mat: Vi bor på en idyllisk gård nära ålands hav där vi får full logi med tillgång till konferensrum.


Tillgänglighet och deltagares fysik: Vi kommer röra oss på skogsstigar, grusvägar och på klippor intill havet. Vi kommer inte gå långa distanser men terrängen kan bitvis vara något krävande.


Datum:


Pris: 5995 (inkl moms)


Antal deltagare: Min 6 - Max 8


Detta ingår:

 • Boende två nätter i delat dubbelrum eller enkelrum till en extra kostnad (mejla för mer info)
 • Alla måltider + lättare fika 
 • Teorigenomgångar, inspirationsföreläsning, praktiska fotosessioner, bildsamtal och feedback  Ingår inte:

Resa till Väddö och till våra fotoplatser, samåkning kan ordnas vid mån av plats

Upplägg / Schema*:


Fredag:

 • Samling kl: 16:00 på gården, välkomstföredrag och info kring helgen
 • 17:00 Middag på gården
 • 18:30 Fotosession vid havet i skymning


Lördag:

 • 04:00 Gryningsfotografering för den morgonpigga 
 • 08:00 Vila och frukost 
 • Teoripass, redigering och bilddiskussion 
 • 12:00 Lunch
 • 13:30 Fotografering i trollskogen 
 • 17:00 Middag på gården
 • 18:30 Fotosession vid havet i skymning


Söndag:

 • 04:00 Gryningsfotografering för den morgonpigga
 • 08:00 Vila och frukost
 • 09:00 Redigering, gemensam bilddiskussion och feedback
 • 13:00 Lunch och avslut på helgen 


*Schemat kan komma att ändras med kort varsel beroende på väder och andra oförutsägbara händelser.

Icke-bindande intresseanmälan

 
 
 
 

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

DINA RÄTTIGHETER Standardinformationsformulär: De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Nordiska fotokurser kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Nordiska fotokurser, enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.


Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Resevillkor 


Villkor för din bokning 


Du som deltagare/kund på en resa eller workshop ansvarar själv för ta med dig kamerautrustning samt kläder utefter väderförutsättningar. Nordiska fotokurser ansvarar inte för eventuella skador på kamerautrustning eller övriga egendomar då detta ska täckas av ditt försäkringsbolag. Som kund/deltagare ansvarar också för att vara i rätt tid på angiven plats under resans start samt hållpunkter.  


Det är ditt ansvar som deltagare/kund att kontrollera att din transport överensstämmer med resans/workshopens start och slut. Reseförsäkring ingår inte i Nordiska fotokursers resor utan det är kunden/deltagarens ansvar att erhålla giltig reseförsäkring. 


Bindande Avtal


Avtalet blir bindande för parterna efter genomförd betalning av anmälningsavgift.


Betalningsvilkor


Arrangören tar ut en anmälningsavgift om 20 % av arrangemangets pris vid fotoresor, för kortare kurser eller workshops som sträcker sig över max 3 dagar betalas hela summan vid bokning. Delbetalningsmöjligheter finns på utvalda arrangemang.  Anmälningsavgiften ska betalas mot faktura inom 30 dagar efter bokning. Resterande del av resans pris ska betalas mot faktura senast två månader före avresa. Vid bokning av resa nära inpå avresa ska hela resans pris betalas i samband med anmälan.


Vid hård väder eller oförutsägbara händelser 


Om hårt väder eller andra oförutsägbara händelser leder till att båten inte kan ta sig till Gotska sandön kommer resan att flyttas fram och du som deltagare får möjlighet att boka om till framtida tillfällen (höst/vår). Du har inte rätt att kräva inbetald reseavgift tillbaka. Avbokning (Fotoresor som sträcker sig över 2 nätter eller längre)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 6 månader innan avresa återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift 


Vid avbokning senare än 6 månader, men tidigare än 91 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela resans pris.


Vid avbokning senare än 91 dagar, men tidigare än 61 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 80 % av hela resans pris.


Vid avbokning 60 dagar före avresa eller senare debiteras full kostnad för resan.


Avbokning (Fotoresor 1-2 dagar eller kortare)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 2 månader innan start återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 2 månader men tidigare än 31 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela kursens pris.


Vid avbokning 30 dagar före kursstart eller senare debiteras full kostnad för arrangemanget.Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd. 
Rätt att ställa in resa vid för få bokningar


För varje arrangemang/resa/workshop sätts ett minimumantal på deltagare för att resan ska kunna genomföras. Minimumantalet för varje enskild resa framgår i resebeskrivningen. Nordiska fotokurser har rätt att ställa in arrangemanget/resan om deltagarna inte uppnår minimumantalet. Kunden erhåller du full återbetalning av resans pris.


Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.Inställd resa av övriga anledningar


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in resa, om resan inte kan genomföras på grund av annan orsak utanför arrangörens kontroll, t.ex. akut sjukdom hos reseledare/guide. Resenär som bokat resa har därvid rätt till återbetalning av det som betalats. Arrangören ansvarar inte för eventuella inköp som resenär gjort med anledning av resan, t.ex. bokade flygbiljetter. Resenär rekommenderas därför att alltid boka avbokningsbar flygbiljett eller avbokningsskydd.


Hälsa


Kunden/deltagaren ansvarar för att va vid tillräcklig god kondition och hälsa för att kunna delta i arrangemangets olika delar vilket t.e.x kan innefatta vandringar i krävande terräng. Hur krävande varje enskild resa är framgår i resebeskrivningen.