Östersjöns isolerade pärla - Kreativ fotografering på Gotska sandön 


’'Ett paradis på jorden är Gotska Sandön, Östersjöns pärla, en av

Sveriges skönaste klenoder. ’’   

                                                                        Albert Engström


Följ med till östersjöns isolerade pärla Gotska sandön Nationalpark, ett paradis av milslånga vita sandstränder, rik flora och knotig tallskog tre timmars båtfärd från Nynäshamn. 


Fotografering och guidning 

Vårt fokus ligger på kvällar och morgnar när ljuset är som allra bäst, vi varierar vår fotografering och väljer våra motiv utefter väder och vind. Milslånga sandstränder, en unik flora, stor rikedom av djur och fåglar och en tallskog där höststormarna gjort sitt intryck är på tapeten under vår vistelse. Är vädret gynnsamt promenerar vi bort till öns sälgömsle för att fotografera gråsäl, som mest kan här ligga över 100st individer en stilla sommarkväll. 


Guide och fotoledare

Jonathan Stenvall kommer vara både fotografisk ledare och guide på ön, han har besökt ön ett tjugotal gånger och har stor kännedom om öns bästa fotografiska smultronställen samt platsens historia och djurliv. 


Kreativ fotoworkshop 

Ett gammalt båthus med havet utanför dörren kommer fungera som vår kurslokal, här kommer vi ha bildgenomgång och workshop när ljuset är för hårt. Vi kommer lära oss hur vi på olika sätt avbildar motiven vi möter på ön och flera olika kreativa fotografiska tekniker som tar din fotografering till nästa nivå. Vi varvar teori med praktiska övningar och bilddiskussion. Praktisk info:


Resa och boende Vi bor i stugor av enkel karaktär på lägerplatsen på öns norra udde. Stugorna är utrustade med sängar och ett delat kök.


Du hittar mera information om boende här


Mat Det finns inga restauranger på ön, därför tar du själv med dig den mat du vill äta under din vistelse. Maten samt packning kommer att fraktas med traktor till lägerplatsen där kök, skafferi och matkällare / kylskåp finns.


Hårt väder I händelse av riktigt hårt väder samt starka vindar kan båten till sandön bli inställd, detta händer mycket sällan och det ska blåsa rejält från fel vindriktning. Om den situationen uppstår kommer resan att flyttas fram till hösten eller nästa vår.


Tillgänglighet och deltagares fysik Vi kommer att promenera

i lugn takt på ön i sand, beroende på väder och vind kommer det krävas av dig som deltagare att gå upp till 10km om dagen. Ibland kan terrängen vara kuperad och bitvis krävande men oftast relativt platt. 


Datum:


14/6-16/6 2023 FULLBOKAD 


Pris: 5995kr (inkl moms)


Antal deltagare: Min 6 - Max 8


Detta ingår:

 • Boende två nätter i delat dubbelrum 
 • Resa tur/retur på M/S Gotska sandön
 • Teorigenomgångar, fotovandringar, feedback och guidning till öns bästa fotoplatser Ingår inte:

Resa till Nynäshamn, Alla måltider, reseförsäkring, avbeställningsskydd

Uplägg / Schema*:


Fredag:

 • Samling kl: 07:00 vid Nynäshamn för båtfärd
 • Ankomst till ön kl 11:00
 • Vandring, uppackning
  och lunch
 • Bildföredrag, info och förberedelse
  i vår konferenslokal på stranden
 • Middag
 • Kvällsfotografering 


Lördag:

 • Gryningsfotografering 
 • Under lördagen kommer vi fotografera på olika platser vi bestämmer dagarna innan beroende på rådande väderlek och fotografiska förutsättningar
 • Redigeringspass med bildsamtal och feedback 
 • Skymningsfotografering 


Söndag:

 • Fotografera soluppgången på stranden
 • Packa och förbereda inför hemfärd
 • Urskogsfotografi på sanddynerna 
 • båten avgår från Sandön kl 16:30


*Schemat kan komma att ändras med kort varsel beroende på väder och andra oförutsägbara händelser.

Boka nedan

OBS -När du klickat''Boka här''och''köp''hamnar din bokning i varukorgen uppe i högra hörnet. Kontakta oss på info@nordiskafotokurser.se vid problem.


Vill du betala av din resa / workshop på faktura, kontakta oss. 


Genom att boka accpeterar du Nordiska fotokursers bokningspolicy och villkor, läs hela avtalet nedan

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

DINA RÄTTIGHETER Standardinformationsformulär: De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Nordiska fotokurser kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Nordiska fotokurser, enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.


Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Resevillkor 


Villkor för din bokning 


Du som deltagare/kund på en resa eller workshop ansvarar själv för ta med dig kamerautrustning samt kläder utefter väderförutsättningar. Nordiska fotokurser ansvarar inte för eventuella skador på kamerautrustning eller övriga egendomar då detta ska täckas av ditt försäkringsbolag. Som kund/deltagare ansvarar också för att vara i rätt tid på angiven plats under resans start samt hållpunkter.  


Det är ditt ansvar som deltagare/kund att kontrollera att din transport överensstämmer med resans/workshopens start och slut. Reseförsäkring ingår inte i Nordiska fotokursers resor utan det är kunden/deltagarens ansvar att erhålla giltig reseförsäkring. 


Bindande Avtal


Avtalet blir bindande för parterna efter genomförd betalning av anmälningsavgift.


Betalningsvilkor


Arrangören tar ut en anmälningsavgift om 20 % av arrangemangets pris vid fotoresor, för kortare kurser eller workshops som sträcker sig över max 3 dagar betalas hela summan vid bokning. Delbetalningsmöjligheter finns på utvalda arrangemang.  Anmälningsavgiften ska betalas mot faktura inom 30 dagar efter bokning. Resterande del av resans pris ska betalas mot faktura senast två månader före avresa. Vid bokning av resa nära inpå avresa ska hela resans pris betalas i samband med anmälan.


Vid hård väder eller oförutsägbara händelser 


Om hårt väder eller andra oförutsägbara händelser leder till att båten inte kan ta sig till Gotska sandön kommer resan att flyttas fram och du som deltagare får möjlighet att boka om till framtida tillfällen (höst/vår). Du har inte rätt att kräva inbetald reseavgift tillbaka. Avbokning (Fotoresor som sträcker sig över 2 nätter eller längre)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 6 månader innan avresa återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift 


Vid avbokning senare än 6 månader, men tidigare än 91 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela resans pris.


Vid avbokning senare än 91 dagar, men tidigare än 61 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 80 % av hela resans pris.


Vid avbokning 60 dagar före avresa eller senare debiteras full kostnad för resan.


Avbokning (Fotoresor 1-2 dagar eller kortare)


Avbokning av din resa/workshop sker skriftligen till info@nordiskafotokurser.se, Nordiska fotokurser har rätt att ta ut en avbokningsavgift efter följande:


Vid avbokning 2 månader innan start återbetalas hela beloppet, även inbetald anmälningsavgift


Vid avbokning senare än 2 månader men tidigare än 31 dagar före arrangemangets start uttages en avbokningsavgift på 50 % av hela kursens pris.


Vid avbokning 30 dagar före kursstart eller senare debiteras full kostnad för arrangemanget.Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd. 
Rätt att ställa in resa vid för få bokningar


För varje arrangemang/resa/workshop sätts ett minimumantal på deltagare för att resan ska kunna genomföras. Minimumantalet för varje enskild resa framgår i resebeskrivningen. Nordiska fotokurser har rätt att ställa in arrangemanget/resan om deltagarna inte uppnår minimumantalet. Kunden erhåller du full återbetalning av resans pris.


Vid avbokning av arrangemanget/resan/workshopen ersätter Nordiska fotokurser inga inköp som kunden / deltagaren gjort med anledning av resan som flygbiljetter eller andra resekostnader. Alla kunder/ deltagare rekommenderas att alltid inneha ett giltigt avbokningsskydd.Inställd resa av övriga anledningar


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in resa, om resan inte kan genomföras på grund av annan orsak utanför arrangörens kontroll, t.ex. akut sjukdom hos reseledare/guide. Resenär som bokat resa har därvid rätt till återbetalning av det som betalats. Arrangören ansvarar inte för eventuella inköp som resenär gjort med anledning av resan, t.ex. bokade flygbiljetter. Resenär rekommenderas därför att alltid boka avbokningsbar flygbiljett eller avbokningsskydd.


Hälsa


Kunden/deltagaren ansvarar för att va vid tillräcklig god kondition och hälsa för att kunna delta i arrangemangets olika delar vilket t.e.x kan innefatta vandringar i krävande terräng. Hur krävande varje enskild resa är framgår i resebeskrivningen.