Östersjöns isolerade pärla - Gotska sandön nationalpark 27-29 maj 


’'Ett paradis på jorden är Gotska Sandön, Östersjöns pärla, en av

Sveriges skönaste klenoder. ’’   

                                                                        Albert Engström


Följ med till östersjöns isolerade pärla Gotska sandön Nationalpark, ett paradis av milslånga vita sandstränder, rik flora och knotig tallskog bara tre timmars båtfärd från Nynäshamn. Fotografering och guidning 

Vårt fokus ligger på kvällar och morgnar när ljuset är som allra bäst, vi varierar vår fotografering och väljer våra motiv utefter väder och vind. Milslånga sandstränder, en unik flora, stor rikedom av djur och fåglar och en tallskog där höststormarna gjort sina intryck är på tapeten under vår vistelse. Är vädret gynnsamt promenerar vi bort till öns sälgömsle för att fotografera gråsäl, som mest kan här ligga över 100st individer en stilla sommarkväll. 


Guide och fotoledare

Jonathan Stenvall kommer vara både fotografisk ledare och guide på ön, han har besökt ön nästan varje år sedan 3 års ålder och har stor kännedom om öns bästa fotografiska smultronställen samt platsens historia och djurliv. 


Workshop 

Vår konferenslokal är belägen precis vid havet i ett äldre båthus med fantastiska vyer. Där kommer vi ha våra teoripass, bildgenomgångar samt bilddiskussion och feedback. Vårt fokus kommer att ligga på hur vi kan ta mera kreativa och nyskapande bilder på både djur och natur. 

Fotoresans innehåll 


 • Två mil vidsträckt sandstrand omgiven av horisont på alla sidor 
 • Vi lär oss kreativ naturfotografering 
 • Goda chanser på säl från gömsle 
 • Vindpinad tallskog och öns sanddyner
 • Mångfald av djur och fåglar
 • Unik flora 
 • Workshop i kurslokal vackert beläget intill vattnet
 • Guidning av fotograf men stor erfarenhet av öns fotografiska smultronställen 


Praktisk info


Datum Kristi himmelfärdshelgen 27-29 maj 2022


Kursledare Jonathan Stenvall


Resans längd 3 dagar / 2 nätter


Samlingsplats och starttid Du behöver vara på plats i Nynäshamn utanför Stockholm senast kl 07:45 för att checka in till överfarten (men gärna tidigare - båten väntar inte), kursledaren kommer att möta upp på ön vid angöring.


Resa och boende  Nordiska fotokurser kommer inte stå för resa och boende. Det beror på att det finns flera olika alternativ för boende på ön och du väljer själv vad som passar dig bäst. Tält / stuga / stuga av vandrarhems karaktär.

Du hittar sandöresors olika boenden samt priser för överfart HÄR

Vill du dela boende med andra deltagare? hör av dig till oss här så kan vi eventeullt lösa det


Kom ihåg - Resa och boende bokas via Sandöresor.se och där finns ett begränsat antal platser på överfarten som inte Nordiska fotokurser styr över, det är först till kvarn på dessa platser.  Mat Det finns inga restauranger på ön, därför tar själv med dig den mat du vill äta under din vistelse. Maten samt packning kommer att fraktas med traktor till lägerplatsen där kök, skafferi och matkällare finns. 


Hårt väder I händelse av riktigt hårt väder samt starka vindar kan båten till sandön bli inställd, detta händer mycket sällan och det ska blåsa rejält från fel vindriktning. Då kan båten inte anlägga vid sandön och om den situationen uppstår kommer resan att flyttas fram till hösten eller nästa år. För dig som är på plats i stockholmsområdet kommer vi istället att bjuda på en fotodag i Nynäshamn där vi kommer besöka några av områdets finaste kustlandskap. 


Tillgänglighet och deltagares fysik Vi kommer att promenera i lugn takt på ön i sand, beroende på väder och vind kommer det krävas av dig som deltagare att gå upp till 10km om dagen men troligtvis kommer det röra sig om kortare sträckor. 


Antal deltagare Min 6 - Max 10


Pris 2490kr (inkl moms) 


Ingår i priset: 


 • Guidning på ön av Jonathan Stenvall
 • Fotografisk handledning och personlig bildfeedback 
 • Workshop, teorigenomgång och bilddiskussion i vår konferenslokal
 • Bildbehandling i Photoshop och lightroom


Ingår inte i priset: 


 • Kost, logi och resa
 • Försäkringar och avbeställningsskydd
_PBL3866
_7041380
_6051730
_PBL3751
_PBL1667
_6030317
_PBL2550
_PBL2132
_PBL4406
_6022963

Boka här

Bokning sker både via Sandöresor och Nordiska fotokurser (Om du har frågor eller vill ha råd och tips, kontaka oss på 072 164 27 80)


 1.  Boka workshopen nedan, som betalning välj alternativ ''bankgiro''. Du beöver inte betala förrän din resa hos sandöresor är bokad, på så sätt vet du att din plats är säkrad.
 2.  Gå in på sandöresor.se, välj 27-29e maj (2 nätter). Klicka dig vidare och välj ditt önskade boende. 
 3. När du fått bekräftelse på att din resa samt boende är säkrat med sandöresor kan du betala workshopen med bankgiro eller kort och bekräfta din bokning med oss. 

Endast 4 platser kvar